Hoitoon tullessa

 

Koiralle kannattaa ottaa mukaan tuttuja asioita; oma peti, leluja tai omistajalta tuoksuva vaate. Tutut ruoka- ja vesikulhot voi ottaa tarkalle yksilölle mukaan mutta hoitolasta löytyy myös runsaasti erikokoisia astioita. Erityisruokavalion ruuat ja lääkitykset pitää ehdottomasti olla mukana kirjallisine ohjeineen. Ohjeet käydään vielä läpi hoitolassa ja hoitavan eläinlääkärin yhteystiedot on annettava hoitolaan tiedoksi. Koiralle, jolle käy ruoka kuin ruoka, löytyy hoitolasta laadukkaat kuiva- ja märkäruuat ja jopa kotiruokaa (suolaton, sipuliton, ei voimakasmausteista). Painotamme ruokinnassa koiran luonnollista ruokavaliota. Hoitoon tullessa koira otetaan vastaan ulkona ja tarvittavat tiedot ja tavarat annetaan hoitolan pitäjälle. Pedit ja lelut viedään sisälle ja ruokintaohjeet ym. käydään läpi vielä kerran. Nopeat hyvästit jätetään ulkona eron hetken helpottamiseksi ja koira pääsee saman tien lenkille uusiin maisemiin.
Kissalle kannattaa varata myös mukaan tarpeen mukaan tuttuja asioita; tutun tuoksuinen peti tai pesä helpottaa hoitoon asettumista. Tarkalle kissalle kannattaa varata mukaan omat kupit, hiekka-astia ja tuttu hiekka. Hoitolassa käytetään Crystal Blend –kissanhiekkaa ja se tulee talon puolesta, jos ei omaa hiekkaa tarvita. Kissa saa käyttöönsä raapimapuun ja pesän ja myös ruoka- ja vesikulhot, jos niitä ei tule kotoa mukaan. Kissa tuodaan huoneeseensa omistajan toimesta ja jätetään tutustumaan rauhassa uuteen paikkaan.

Käytännöt ennen hoitojaksoa

 

Jos koira ei ole aiemmin ollut lainkaan hoidossa tai ei ole vieraillut hoitolassamme, pyydämmekin koiraa ja omistajia käymään ennen hoitojaksoa tutustumassa paikkoihin. Tämä tapahtuu mielellään 2-3 päivää ennen aiottua hoitojaksoa ja auttaa koiraa sopeutumaan helpommin hoitolaan ja hoitajaan. Tutustumiskäynnin aikana katsotaan tilat läpi ja vietetään hetki yhdessä pihassa ja toisiin tutustuen. On hyvä kertoa koiran rutiineista, sosiaalisuudesta, osaamisesta ja mahdollisista peloista.

Hoidon jälkeen

 

Eläimen noudon ajankohdasta sovitaan erikseen. Koira on yleensä erittäin iloinen omistajan paluusta, joten kannattaa varautua, että vaatteissa saattaa olla tassunjälkiä kohtaamisen jälkeen! Kuulumiset vaihdetaan puolin ja toisin ja tavarat pakataan ja kotimatka voi alkaa. Kiitos käynnistä ja tervetuloa uudelleen!