040 753 1917 katri@karajaworks.fi

KARAJAN LÖYTÖELÄINKOTI

 

Karajan löytöeläinkoti vastaa Jyväskylän kaupungin, Laukaan, Muuramen, Hankasalmen ja Konneveden kuntien löytöelämistä. Teemme myös yhteistyötä viranomaisten (mm. eläinsuojelu, poliisi, sosiaaliviranomaiset, ulosotto ja pelastuslaitos) kanssa eläinasioihin liittyen.

Jos eläin on tunnistusmerkitty sirulla tai tatuoinnilla, pyrimme tunnistamaan sen ja ottamaan yhteyttä omistajaan mahdollisimman pian.

Noudatamme kaikessa toiminnassamme eläinsuojelusäädöksiä ja – lakia. Tilamme ovat viranomaisten tarkastamat ja hyväksymät.

Eläinsuojelulaki  15 § :

”
Kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin. Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.”

Yhteistyössä: